Hur räknar ni ut priset?

Vi erbjuder alltid en fast prisoffert som baseras på den information ni fyller i i vårt webbformulär.

Vad ska man förbereda innan ni kommer?

För smidigaste resultat, vänligen förbered era fönster genom att ta bort alla föremål från fönsterbrädorna och ta ner hängande saker som lampor och dekorationer.
Gardinerna kan normalt sett vara kvar. 


Vi förutsätter att alla fönster kan öppnas utan omständigheter; om några av fönstren är svåra att öppna hoppar vi över dem.

Om ni upptäcker eventuella skador på fönstren, vänligen meddela oss innan vi påbörjar arbetet. Vi förväntar oss att fönstren är stabila nog att öppna, men om de inte är det, vänligen låt oss veta.

Kommer ni på bestämd tid?

Ja, 99.9% av fallen är vi där på utsatt tid.

Men vi reserverar oss för att förhinder kan ske, men isåfall meddelas ni om detta i god tid innan.

Får jag också använda RUT avdrag?

Du har absolut möjlighet att använda det här!

Det enda som krävs är att du har en inkomst i Sverige, antingen i form av lön, pension eller bidrag. Dessutom måste du ha betalat mer i skatt än vad du använder i ruttjänsterna.

En viktig detalj att komma ihåg är att det maximala beloppet är 25 000 kr per år. 

Har ni försäkring om en olycka skulle ske?

Ja vi är försäkrade via Svedea!

Men för att minska olycksrisken vill vi gärna att ni ser över behoven av att skydda era dyrbara saker.


Vi kommer under alla omständigheter vara försiktiga för att minska olycksrisken, men vi vill gärna att ni ser över detta:


1. Prydnadssaker som är gömda bakom gardinerna, taklampor som hänger i fönstrets öppningsyta och saker som hänger i fönstret så som lampor och dekorationer ska tas ner, detta tar vi inte ansvar för.


2. Persienner som ramlar ut trots att vi vart försiktiga tar vi ej ansvar för, meddela i fall persiennerna bara hänger löst i fönstren. Vi ersätter heller inte gamla och utslitna persienner i fall de går sönder vid normal användning.


3. Alla möbler som hindrar framkomlighet ska flyttas så att vi kommer fram till fönstret. Sladdar och datorer ska vara säkrade på arbetsytan framför fönstret så att inget åker i backen. Om soffor och sängar står framför fönstret är det okej för vår del, så länge det är okej för er, att vi går upp i dem. Vi tar så klart av oss skorna och försöker att i rimligaste grad täcka tyger så att vi inte smutsar ner. Har ni någon dyrare eller känsligare möbel i närheten så informera om det, så särskild hänsyn kan tas. Se till att fönster kan öppnas utan att skära eller repa möblerna.


4. Sprickor i fönsterrutorna ska meddelas innan vi startar, vi öppnar och putsar inte sådana fönster.


5. Meddela om fönstrena är nymålade då det kan vara besvärligt att öppna dem. Ni får själv skära upp målarfärgen, annars tar vi ut en extra avgift för den mertid detta arbete innebär.


6. Gamla fönster som riskerar att spricka när vi öppnar dem ska ni informera oss om innan vi startar arbetet då vi ej ersätter gamla fönsters glasrutor. Varför ser mina fönster repiga ut?

Vi använder aldrig redskap som kan skada era fönster. Istället använder vi en skonsam metod med vatten och kemikalier för att ta bort smutsen och sedan behandlar vi fönstret med en mjuk muff.


Om ni märker att glaset ser repigt ut efter att vi har rengjort det beror det troligen på att reporna nu syns tydligare när glaset är rent. Lågt solljus kan också göra att reporna framträder mer.


Om ni önskar att vi ska använda skrapa på era fönster gör vi det gärna på er begäran. Vi är skickliga på att använda skrapa utan att orsaka repor, men vi kan inte ge någon 100% garanti.


Ibland kan det finnas goda skäl att använda skrapa, till exempel efter målningsarbeten när det kan finnas färgstänk eller liknande på rutorna. I sådana fall utför vi skrapningen på er begäran. Vi är försiktiga men kan inte ta ansvar om någon repa skulle uppstå..

FAQ